Keresés ebben a blogban

2018. november 23., péntek

TOKODI ALBERT (9 éves, Emlékiskola): Mikulás mese - Mikulás, Mikulás pályázat 2018


                            
                          

MIKULÁS MESE



Egyszer volt, hol nem volt egyszer egy kis falu. Abban a kis faluban nagy szegénység volt. De annyira, hogy még a kutyáknak sem jutott ennivaló, csak a morzsák.
Ez a falu felett egy hegyen lakott egy manó, aki mindenki életét megakarta keseríteni.. De szerencsére, ettől a falutól nem messze volt egy gyár, ebben a gyárban hóemberek játékokat gyártottak. Ez a gyár mellett lakott a Mikulás. Épp a kandalló mellett ült és forró csokit ivott. A Mikulásnak gyönyörű hópehely fehér szakálla volt, szénfekete csizmája és rubinvörös kabátja. Egyszer Marci, a főnök hóember benyitott a Mikulás ajtaján. Nagyon meg volt ijedve a Mikulástól, ez látszott az arcán. Ilyesmit dadogott:
- Kedves Mikulás! Egy manó a mellettünk lévő kis faluban a karácsonyfa állításon a nagy fán lekapcsolta a világítást és szétverte az égőket!
A Mikulás hívatta Pistát, a postás hóembert, hogy adja oda a helikopter kulcsát. Majd felült a helikopterre, elment a kis faluba. Miután szétosztotta az ajándékokat, nekilátott a nehezének. Csillagszórókkal és égőkkel feldíszítette a fát. Jött a gonosz kis manó, hogy megnézze, hogy szenved a nép, de mikor odaért, mást látott. Minden csillogott, villogott. Odament hozzá a Mikulás és elbeszélgetett vele.
- Te kis manó, nem szeretnél újból nálam dolgozni?
- De!- felelte a kis manó.
Azóta is boldogság van a faluban és a manó is újból a Mikulásnak dolgozik.



TOKODI ALBERT




9 éves, 3.c osztály , Emlékiskola


Beküldte:
Tripolszki Csilla tanítónő


EMLÉKISKOLA
Árpád u. 83.
24400 Zenta
Szerbia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése